HUNDAR SOM HAR FUNNITS OCH FINNS ÄN I MITT LIV

 

Karita (Kita)
Kita var den allra första hunden jag hade. Eller rättare sagt mamma och pappa hade. Hon var ett år när jag föddes. Det var en svart mellanpudel.
Hon dog när jag var tretton
år.

 

Jungfältets Fredrika (Fika) 
Den andra hunden jag hade var den första golden retrievern utav dem jag har haft och har nu. Vi hämtade henne utanför Kopparberg på en plats som hette Löa.
Hon hette Jungfältets Fredrika, kallad Fredrika (Fika). Denna hund var en bestämd dam, men ack så snäll.
Hon var född den 17 mars 1976 och levde ända till augusti 1988. När vi tog bort henne var en av de
värsta dagarna i mitt liv. Jag var då i med barn och jag trodde jag skulle få missfall så hemskt tyckte jag det var.
Hela hjärtat kändes som de rycktes ur kroppen

 

Trogens Red Ricco (Ricco)
Detta blev min andra golden retriver. Han hämtade vi i Nykroppa och vi fick döpa honom alldeles själva, bara det var något på R. Vi döpte honom till Trogen's Red Ricco. Red Ricco för det lät lite likt Fredrika.
Ricco var nog den snällaste hund man kunnat få. Han älskade barn. Kristoffer var hans ögonsten. Vilket så inte hade varit först när vi kom hem med sonen. Ricco ville inte ens se åt han första tiden. Men ju mera han förstod att Kristoffer skulle stanna hos oss ju mer älskade han den ungen. Ricco var Kristoffers bästa vän när han var liten.

Ricco tog vi bort år 2000, några veckor innan han skulle bli femton år!

 

Graceland's Ba-Gitta (Béa)
Detta var Kristoffers alldeles egna hund. Han sparade ihop pengar till henne med lite bidrag från mig. Hon var vi och hämtade utanför Uppsala.
Béa var också så snäll. Kristoffer gick med henne på Brukshundsklubben och försökte få henne att bli duktig. Vilket lyckades ganska bra. Desto bättre gick det för henne på många inofficiella utställningar. Bäst gick det en gång i Rottneros där hon blev bäst i sin klass och fyra av alla goldena. Mycket bra, kom till och med med i Goldennytt.
Det tråkigaste med henne var att hon var allergisk. Mot allt i stort sett. De sista årena var inget roliga alls för hon bara kliade sig hela tiden. Vi hade gjort allt vi kunnat, t.o.m. behandlat henne med sprutor men inget hjälpte.
Vi tog bort henne dan före midsommar år 2011. Då var hon lite över 12 år.
Oj, vad det gjorde ont!

 

Carambole's Nevada (Ada)
Detta kom att bli den fjärde golden retrievern i familjen. Henne hade Kristoffer sparat till hälften och jag bidrog med hälften. Han ville så gärna ha en hund till och även jag.
Ada hämtade vi utanför Åtvidaberg i Östergötland. Kristoffer valde henne alldeles själv. Var väl därför det blev en sån helt underbar hund! Denna hunden kan det inte finnas något ont i. Så snäll som hon är.
Kristoffer har lärt henne allt hon kan och detta är en mycket lydig hund. Kristoffer och hon var t.o.m. och tävlade i Lydnadsklass 1 med henne, då förstår ni? Sen flyttade vi till Norrköping och sen blev det inget mer med det. Hon har även blivit utställd när hon var valp med gott resultat då.

 

Guldstrimman's Cornelis (Nelis)
Ja, detta är det sista tillskottet. Guldstrimman's Cornelis.

 

 

Klicka på någon av bilderna så kommer du till den hundens stamtavla och flera bilder.

FREDRIKA

FREDRIKA

RICCO

RICCO

BÉA

BÉA

ADA

ADA

CORNELIS

CORNELIS